Nieuwe infobrochure: Beleef Wetteren-Wichelen en Laarne

Toerisme Wetteren, Wichelen en Laarne hebben een nieuwe gezamenlijke brochure. Kom langs op de vrijetijdsdienst in Wichelen en ontdek wat deze gemeenten allemaal te bieden hebben.

Deze brochure is het werk van de drie gemeenten en toont wat we allemaal te bieden hebben als toeristische streek.

De toeristische brochure bevat informatie over monumenten, sierteelt, natuurgebieden, wandel- en fietstochten, de Rechtvaardige Rechters, de Heksen van Laarne, de Beren van Wichelen en Schellebelle, Kerken en Kapellen, streekproducten, restaurants, verblijven, sport en recreatie, evenementen... en nog zoveel meer! 

Laarne, Wichelen en Wetteren zijn immers zowel kleurrijk, als verrassend.

Kleurrijk, omdat de drie gemeenten het hart vormen van de Vlaamse sierteelt. Fietsend of
wandelend door het groene en kleurrijke landschap beleef je intens de pracht van de sierteelt. Bloem- en boomkwekerijen wisselen elkaar af.

Verrassend, omdat de streek ook veel meer te bieden heeft. Het Kasteel van Laarne is het bekendste monument. De middeleeuwse waterburcht is één van de mooist bewaarde van Vlaanderen. De Van Hauwermeirsmolen, een prachtig gerestaureerde watermolen, en de
Sint-Jozefkapel, een unieke art-decokapel, zijn maar twee voorbeelden van de vele onbekende parels die de streek rijk is. En dan hebben we de Rechtvaardige Rechters, de heksen en de beren nog niet vermeld.

De natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de Kalkense Meersen, een uitgestrekt natuurgebied met oude Scheldemeanders. Je kan er ook het veer nemen om het dorpsplein van Schellebelle te verkennen.

Nagenieten kan bij een lekker fris streekbiertje. Wie liever iets zoets wil, komt aan zijn trekken met het Heksengebak of vlaaien.