De Nationale DOE-meter

Lijstafbeelding: 
logo

Als gemeente willen we dicht bij onze burgers, verenigingen en vrijwilligers staan. We willen werken aan een beter beleid voor verenigingen en hun leden/vrijwilligers.

Daarom doet Wichelen mee met de Nationale DOE-meter, een onderzoek naar engagement, vrijwilligerswerk en verenigingen. Zo willen we te weten komen wat al goed gaat, maar ook wat er nog verbeterd kan worden en waar er nood aan is.

Doe tussen 15 november en 15 december mee met het onderzoek!

Vacature: verpleegkundige (IFIC cat. 14/14b)

Lijstafbeelding: 
logo

OCMW Wichelen - Woonzorghuis Molenkouter is op zoek naar een verpleegkundige die de dagdagelijkse verpleegkundige en hygiënische zorgen verstrekt onder leiding van een hoofdverpleegkundige. De verpleegkundige draagt bij tot het algemeen welzijn van de bewoners op fysisch, psychisch, sociaal en relationeel vlak.

Verloren katten

Lijstafbeelding: 
logo

Op woensdag 23 november heeft de gemeentelijke technische dienst een kat opgehaald in de Suikerstraat.

kat Suikerstraat 23 11 2022.pdf

Ook op donderdag 24 november werd in de Suikerstraat een kat opgehaald.

Wegenwerken Krakeelstraat eind november '22

Lijstafbeelding: 
logo

Op woensdag 23 november zal een externe aannemer fietssuggestiestroken aanbrengen in de Krakeelstraat.

UPDATE (dd. 24/11) Het aanbrengen van de koudplastlaag werd opgeschort door de weersomstandigheden (nat wegdek). Dit wordt zo snel mogelijk uitgevoerd.

Doorgaand verkeer blijft mogelijk tijdens de werken, mits aangepaste snelheid. 
Voor plaatselijk verkeer kan er tijdelijk lichte hinder zijn bij het op- en afrijden van de percelen. 

Decembrrr: 3 dagen kerstsfeer aan 't Ankerpunt

Lijstafbeelding: 
logo

Voor het 2de jaar op rij slaan Vrijdagmarkt Wichelen, Bib Wichelen en de vrijetijdsdienst de handen in elkaar voor een nieuwe editie van Decembrrr.
Het hele weekend is er een ambachtenmarkt én boekenverkoop van de bib. Er worden handgemaakte juwelen, keramiek, kaartjes, schilderijen … verkocht. Je kan ook iets eten en drinken op de gezellige kerstmarkt.

De kerstman komt ook elke dag langs.

Inbraakpreventie: zeker tijdens de donkere maanden een must!

Lijstafbeelding: 
logo

De wintermaanden staan voor de deur. Tijdens de winter is er een toename van het aantal inbraken. Het slechte weer, de vroege duisternis en de mensen die minder op straat komen, geven inbrekers meer redenen om hun slag te slaan. Het is daarom van belang om je woning zo goed mogelijk te beveiligen. Hieronder volgen enkele tips:       

Adviesraad zorg zoekt nieuw raadslid

Lijstafbeelding: 
logo

De adviesraad zorg is op zoek naar een nieuw raadslid. Dit adviesorgaan verleent adviezen over de beleidsdomeinen welzijn en senioren.

De adviesraad vergadert gemiddeld 4 x per jaar, telkens op een weekavond, vastgelegd in samenspraak met de raadsleden.

Woonmaatschappij regio Dender-Zuid

Lijstafbeelding: 
logo

De Vlaamse Regering heeft beslist dat er vanaf 2023 in elke stad of gemeente nog één speler voor sociaal wonen mag zijn: de woonmaatschappij. Concreet betekent dit dat er in een gemeente op termijn slechts één woonorganisatie zal zijn. Door te werken met één woonmaatschappij per gebied wil de Vlaamse Regering voordelen creëren voor de sociale huurders, de woonorganisaties en de steden en gemeenten.

Openbaar onderzoek sectorale voorwaarden windturbines

Lijstafbeelding: 
logo

Openbaar onderzoek van het ontwerp-besluit van de Vlaamse Regering en het bijhorende plan-MER voor de sectorale voorwaarden voor windturbines van 22 november 2022 t.e.m. 20 januari 2023.

Vastgestelde stroomgebiedbeheerplannen 2022-2027

Lijstafbeelding: 
logo

De Vlaamse Regering stelde op 1 juli 2022 de stroomgebiedbeheersplannen (SGBP) voor de Vlaamse delen van de internationale stroomgebiedsdistricten van de Schelde en van de Maas vast. De plannen bevatten maatregelen en acties voor de periode 2022-2027 om de toestand van de watersystemen te verbeteren en om het overstromingsrisico en het waterschaarste- en droogterisico te verminderen.

Vacature: kinesitherapeut IFIC cat. 15 (0,5 vte)

Lijstafbeelding: 
logo

Als kinesitherapeut geef je iedere bewoner van ons woonzorghuis de nodige kinesitherapeutische zorgen. Je stimuleert, behoudt, verbetert, … de zelfredzaamheid en mobiliteit van onze bewoners en optimaliseert het levenscomfort van de zorgbehoevende bewoners.

Sociaal verhuren doe je met een gerust hart

Lijstafbeelding: 
logo

Als je je woning verhuurt via een Sociaal Verhuurkantoor in Oost-Vlaanderen kan je op beide oren slapen.

Ontdek hier de voordelen van sociaal verhuren en ga mee voor een positieve impact voor de mensen om je heen.