Acties verkeersveiligheid

Gezien worden in het verkeer!

Elk kind dat school loopt op één van de Wichelse scholen krijgt van het lokaal bestuur een fluohesje (kleuters) of een fluogele boekentashoes (lagere school).

Hiermee zal de gemeente de kinderen duidelijk maken hoe belangrijk het is om tijdens de donkere maanden goed gezien te worden in het verkeer.

High Five - Stappen en trappen stimuleren bij de schoolgaande jeugd.

Ons lokaal bestuur heeft in de omgeving van alle Wichelse scholen High Five handjes opgehangen. Daar kunnen schoolkinderen die te voet of met de fiets naar school komen, hun aankomst in de school registreren. Met een volle kaart kunnen ze een passend geschenkje ontvangen. Zo leren ze op een aangename manier zelfstandig omgaan met het drukke verkeer.

Schoolroutekaart

De schoolroutekaart geeft een overzicht van de veilige fietsroutes, de fietsroutes met beperkte voorzieningen en te mijden fietsroutes naar de verschillende scholen op onze gemeente.

Fietscontroles

Jaarlijks voor de invoering van de wintertijd bevordert de lokale politie de veiligheid van de fietser, door elke fiets van de schoolgaande jeugd te controleren. Dit gebeurt in overleg met elke lagere school. 

Naar top