Digitaal Aanmeldingssysteem

Meld je kind tijdig aan via het digitaal aanmeldingssysteem!

In onze gemeente werken alle kleuter- en lagere scholen met een digitaal centraal aanmeldingssysteem. Dat betekent dat je via een website doorgeeft in welke scholen je jouw kind het liefst wil inschrijven. Zo krijgt elk kind een gelijke kans om naar de school van zijn keuze te gaan. Als er in een school niet genoeg vrije plaatsen zijn, wordt op een objectieve en wettelijke manier een rangorde bepaald.

Is je kind geboren in 2022 en start het met school in het schooljaar 2024-2025 of 2025-2026 (voor kinderen geboren eind 2022) of is je kind al ingeschreven, maar kies je vanaf volgend schooljaar een andere school? Of zit je kind in een kleuterschool die geen lagere school afdeling heeft? Dan zal je je kind moeten aanmelden.

Derdejaarskleuters uit GIBO ’t Belleken die wensen door te stromen naar het eerste leerjaar in GIBO De Belhamel of een andere afdeling van GIBO Wichelen hoeven niet aan te melden omdat ze binnen dezelfde school blijven.

De kinderen uit de derde kleuterklas van de autonome vrije kleuterscholen (De Kleurenboog, Het Sterrenkind) zullen dus wel moeten aanmelden voor een plekje in het eerste leerjaar.

Al een broertje of zusje op school? Het systeem geeft jou voorrang maar je zal je kind ook moeten aanmelden.

Hoe aanmelden?

Surf tussen 27 februari 2024 (vanaf 12 uur) en 19 maart 2024 (tot 17 uur) naar: https://www.huisvanhetkindlww.be/basisonderwijs en meld je kind aan. Haast is niet nodig! Het tijdstip van aanmelden speelt geen rol zolang je kind maar binnen deze periode aangemeld is.

Na 19 maart (17 uur) kan je niet meer aanmelden. Dan kan je je kind pas inschrijven in de vrije inschrijvingsperiode (na 23 mei) op een school waar nog plaats is. Je kind tijdig aanmelden is dus zeker van belang!

Je zal uiterlijk tegen 19 april 2024 een bericht ontvangen met de toegewezen school, daarna kan je je kind inschrijven op deze school tussen maandag 22 april 2024  en  maandag 13 mei 2024.

Meer info of vragen?

www.huisvanhetkindlww.be/basisonderwijs, Huis van het Kind Laarne-Wetteren-Wichelen: 0474 56 67 18 of naarschool@huisvanhetkindlww.be. Ook bij de schooldirecties kun je de nodige vragen stellen.

Naar top