Stroomschaarste

Elektriciteitsschaarste treedt op als de productie sterk daalt en er geen elektriciteit in voldoende hoeveelheden kan worden ingevoerd om aan de vraag van de consumenten te voldoen.

Als we veel meer elektriciteit verbruiken dan er beschikbaar is op het net, wordt de voorziening afgesloten om een totale stroomuitval in ons land te vermijden.

Een week vóór een effectief risico op een stroomtekort maken de bevoegde ministers de bevolking attent op de noodzaak van een vermindering van onze elektriciteitsconsumptie. Als onze inspanningen niet voldoende zijn dan zullen ze op de vooravond van een eventueel tekort beslissen welke distributiecabines worden afgeschakeld.

Het afschakelplan werd recent herwerkt. Er zijn nu 8 schijven i.p.v. 6. Er zijn verschuivingen in de steden en gemeenten omdat de gebieden die uit het afschakelplan zijn gehaald moesten worden gecompenseerd.

Voor het grondgebied Wichelen zijn de cabines in drie schijven ondergebracht: 1 cabine in schijf 1, 12 cabines in schijf 3 en 79 cabines in schijf 4.

Meer informatie hierover op:

Fluvius - Energieschaarste

Je zal via de media, 24 uur op voorhand, op de hoogte gebracht worden van de kans dat je de dag nadien, tussen 17 en 20 uur, zonder stroom wordt gezet.

Als lokaal bestuur willen we je ook graag op de hoogte houden via mail of sms. Vul zeker jouw gegevens in op het volgende contactformulier.

 
Maar we doen ook een beroep op jou!!

Als iedereen een inspanning doet om ons stroomverbruik te beperken, kunnen we een afschakeling helpen vermijden.

Meer informatie over het risico op schaarste in België en hoe je een afschakeling kunt helpen vermijden, vind je op deze websites:

www.economie.fgov.be

www.elia.be

www.winterklaar.be

Naar top