Maaltijden aan huis

Voor wie?

Als inwoner van Wichelen kan je een warme maaltijd aan huis laten bezorgen indien je voldoet aan één of meerdere van de volgende voorwaarden:

  • Je bent minstens 65 jaar
  • Je kan een bepaalde zorgbehoefte aantonen (bijvoorbeeld door ziekte, ouderdom, geestelijke en/of lichamelijke beperkingen …)

Wat bieden we?

De warme maaltijd bestaat uit:

  • dagsoep
  • hoofdgerecht

Je ontvangt een gewone maaltijd op basis van het menu. Deze maaltijd wordt in eigen keuken met verse ingrediënten bereid. Een aangepaste maaltijd op doktersvoorschrift (vetarm - zoutarm - diabeet) behoort ook tot de mogelijkheden. Op aanvraag kan het vlees gesneden of gemalen worden.

Het OCMW levert 7 dagen op 7 versbereide warme maaltijden aan huis, in het weekend dankzij vrijwilligers. 

De maaltijd wordt dagelijks thuis geleverd tussen 10u00 en 12u00. 

Hoe bestel ik een maaltijd?

Alle nieuwe aanvragen en tijdelijke of definitieve stopzettingen kunnen uitsluitend aangevraagd of gemeld worden via de dienst Ouderen- en Thuiszorg. Dit kan telefonisch, per mail of mondeling.

Elke wijziging en tijdelijke of definitieve onderbreking kan worden doorgegeven elke werkdag tot 14u en op vrijdag tot 11u.

Wat kost het?

De prijs van de maaltijd is afhankelijk van de graad van zorgbehoefte. De zorgbehoefte wordt gemeten door middel van een BELRAI, gebruikt bij een aanvraag van het Zorgbudget voor Zwaar Zorgbehoevenden of de vroegere "mantelzorgpremie'. Wanneer je recht hebt op het Zorgbudget voor Zwaar Zorgbehoevenden vanuit de Vlaamse Sociale Bescherming, heb je recht op het sociaal tarief binnen de dienst maaltijden aan huis.

  • sociaal tarief: 6,5 euro/warme maaltijd
  • standaard tarief: 8,5 euro/warme maaltijd

De klant moet zelf een bewijs of attest bezorgen aan de dienst om te genieten van het sociaal tarief. Een attest kan je opvragen bij jouw aangesloten ziekenfonds. Wanneer de gebruiker geen attest kan voorleggen, wordt automatisch het hoogste tarief aangerekend. De betaling van de warme maaltijden gebeurt door middel van een maandelijkse overschrijving of domiciliëring. 

Klik op volgende link voor meer informatie omtrent het Zorgbudget voor Zwaar Zorgbehoevenden voor het sociaal tarief.

Wens je meer informatie? Neem contact op met onze dienst.

Menu

Menu juni 2023156,4 Kb(pdf)

Menu mei 2023128,2 Kb(pdf)

Naar top