Personenvervoer met minibus

Waarom bieden we dit aan?

Het aantal stopplaatsen en de dienstverlening van bussen en treinen vermindert voortdurend. De verschillende diensten van het lokaal bestuur ervaren dagelijks dat die afslanking van het openbaar vervoer het dagelijks leven van bepaalde doelgroepen zoals ouderen, zorgbehoevenden, mensen met een beperking, inwoners met een beperkt inkomen, ... bemoeilijkt. Door de inzet van een minibus willen we de mobiliteitskansen van iedere inwoner in de gemeente verhogen met bijzondere aandacht voor inwoners in een kwetsbare positie. 

Voor wie?

Deze dienst wordt aangeboden aan inwoners van Wichelen. Deze bus kan ingezet worden voor vervoer ten voordele van thuiswonende inwoners van de gemeente, de inwoners van de ouderenzorgvoorzieningen in de gemeente (woonzorgcentra en assistentiewoningen), voor rolstoelgebruikers en sociale doelgroepen.

Wat bieden we?

We bieden aangepast vervoer binnen een straal van 40 km aan minder mobiele personen en ouderen die moeite ondervinden bij het verplaatsen. De minibus is uitgerust met een rolstoellift en een verlaagde geautomatiseerde opstap. 

Je kan gebruik maken van het personenvervoer voor:

  • Een uitstapje naar familie, vrienden, ...
  • Deelname aan activiteiten en dienstverlening zoals dorpsrestaurant, Slaatje Praatje, ...
  • Consultatie geneesheer, afspraak kinesitherapie, ...
  • Bijeenkomst vereniging (ouderenadviesraad, OKRA, Samana, ...)
  • ...

Wat kost het?

Je betaalt een kilometervergoeding. 

  • 0-10 km (vast forfait): 5,00 euro
  • Vanaf 10 km: 0,50 euro per kilometer

De factuur wordt per post verzonden de maand nadien.

Hoe kan je een rit aanvragen?

Het inschrijvingsformulier kan je hieronder terugvinden. Je moet minstens 2 dagen op voorhand reserveren. Dit laat ons toe een geschikte vrijwilliger te vinden. 

Wens je meer informatie? Neem contact op met onze dienst.

Downloads

Naar top