Subsidiereglement verenigingen

Elke erkende vereniging kan gebruik maken van het éénvormig subsidiereglement. Het reglement bestaat uit drie belangrijke items. Hieronder vind je al een beknopte uitleg. Onderaan vind je dan het volledige reglement.

1. Basistoelage voor erkend gesubsidieerde verenigingen

Elke Wichelse vereniging kan een aanvraag tot erkenning indienen. Deze erkenning wordt toegekend op basis van enkele voorwaarden. Wie erkend wordt, heeft recht op een basissubsidie. Hoeveel deze toelage bedraagt, hangt af van de voorwaarden.

2. Projectsubsidie

Het invoeren van een projectsubsidie is een stimulans voor de verenigingen om overschrijdend samen te werken en een financiële ondersteuning om buiten hun reguliere werking een activiteit/evenement te organiseren.

Aanvraagtermijn: minimum 3 maanden voor de start van het evenement. Je kan de projectsubsidie aanvragen door contact op te nemen met de Vrijetijdsdienst.

3. Toelage op basis van engagement

Elke geëngageerde vereniging kan door middel van een puntensysteem extra toelage(s) bekomen.

Onder andere 'samenwerken met verschillende verengingen' en 'werken met de beleidstoetsen zoals klimaat en veiligheid’ worden extra beloond. Ook werken met de UiTPAS (met kansentarief) levert je vereniging extra punten op.

Naar top